top of page

SIRADIŞI BALAYI ROTALARI

Güncelleme tarihi: 24 Ağu 2023


Gelinliğiniz ve damatlığınız size özel dikilirken balayınız neden sadece size özel olmasın? Sıradan balayı rotalarından sıkıldığınızı biliyoruz. En özel seyahatinizi sıradışı bir serüvene dönüştürebilirsiniz.

Peki iki kişilik bu en özel seyahatinizi planlarken ve destinasyon seçimini nasıl yapıyoruz;

Öncelikle bu seyahatten ne bekliyorsunuz? Dinlenmek, heyecan, spor, macera, doğa, yerel deneyimler, lezzet avcılığı, alışveriş, kültür ve sanat vb… Beklentilerinizi belirledikten sonra sizi daha yakından tanımak sizi tanıyabilmek için zevk ve hobilerinize dair bazı sorularımız oluyor. Ardından seyahat uzunluğu ve dönemi, bütçeniz, konaklama tercihleriniz (lüks otel, yerel konaklamalar, butik oteller, bütçe dostu konaklama tercihleri) gibi bazı teknik sorularımız oluyor. Tüm bu süreçlerden sonra sizden sadece 7 gün istiyoruz ve bu 7 günün sonunda dünyanın altını üstüne getirerek hazırladığımız ve sadece size özel deneyimlerle süslediğimiz seyahat tasarımınızı size teslim ediyoruz.

Şimdi dünyanın en romantik, keşfedilmemiş, heyecan verici ve enfes görsel şölenlere tanıklık edebileceğiniz balayı destinasyonlarına göz atalım…


Holbox: Samimi ve Romantik

balayı, holbox, meksika

Teknoloji detoksu yapmak arzusundaysanız; balina köpekbalıklarının arasına şnorkelle dalabileceğiniz ve mangrovlarda kayıkla yüzebileceğiniz bir ada olan Holbox tam size göre! Beyaz kumlu plajlar, epik gün batımları ve bol miktarda egzotik vahşi yaşam sizi bekliyor… Türk Hava Yolları ile Cancun'a uçabilirsiniz. Holbox Adası Cancun’a 40 dakikalık bir feribot yolculuğu mesafesinde.


Bordo: Şık ve Zarif

balayı, bordo, fransa

Romantizmi şarapla taçlandırmak hiç fena olmaz! Dünyanın en iyi şaraplarının anavatanı Bordo’nun mütevazi görünüşünün altında lezzete boğulacağınız restoranlar, düzinelerce müze ve sanat galerisi, gotik katedraller ve gösterişli şatolar bulacaksınız.

Balayı tarihleriniz Eylül-Ekim aylarına denk geliyorsa ve biraz üzüm suyu lekesine aldırış etmeyecekseniz hasada katılabilir, şarap yapma sürecine tanık olabilirsiniz (hasada katılmak için konaklama yapacağınız şatoyla en az 1 ay önce irtibata geçmenizde fayda var).


Ladakh: Bulutların Ötesinde

balayı, ladakh, lüks

Shakti Himalaya, İndus Vadisi’ndeki şık köy evlerinde yerel bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Issız, organik ve geleneksel bir yolculuk vadeden Ladahk’ta yürüyüş, rafting, bisiklet, köy gezileri gibi birçok aktivite yapma imkânınız olacak. Köylerde manastırları ziyaret ederek keşişlerle konuşabilir, elma ve kayısı bahçelerinde piknik yapabilirsiniz.

Shakti köy evlerindeki mobilyalar, İtalyan bir tasarımcı tarafından tasarlanmış ve sedir ağacı kullanılarak Rajasthan’da özel olarak üretilmiştir.


Uganda: Vahşi ve Maceraperest

balayı, uganda, goril safari

Yerinde duramayan, maceraperest ve doğa düşkünü bir çift misiniz? Uganda tam size göre! Mükemmel bir iklim ve bozulmamış doğasıyla Uganda; dünyada sadece 3 ülkede yapabileceğiniz goril ve şempanze safarileri, nefeskesen yürüyüş parkurları, aslan, buffalo, zürafa, fil ve suaygırı gibi vahşi hayvanları gözleme imkânı ve tekne gezileriyle aklınızı başınızdan alacak.


Kamboçya: Antik ve Bilge

balayı, kamboçya

Tarih, macera, yerel deneyimler, inanılmaz yemekler, deniz ve güneş… Evet diyorsanız Kamboçya tüm misafirperverliğiyle sizi bekliyor. Binlerce yıl öncesine uzanan zengin kültürel mirasıyla Angkor, Thai masajının pabucunu dama attıracak Khmer masajı, Mekong Nehri kıyısındaki balıkçı köylerini gözlemleyebileceğiniz tekne gezileri, leziz Khmer yemekleri ve tüm bunların ardından beyaz kum plajlı adalarında tembellik edebileceğiniz Kamboçya için en doğru sezon Kasım-Mart ayları arasıdır.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page