top of page

MADAGASKAR: ZAMANIN DURDUĞU BİR DİYAR

El değmemiş doğal hayatı ve etnik kabilelerin yaşam şekilleriyle sıra dışı bir serüven sunan Madagaskar’ı bölgeyi iyi bilen bir yerel rehberle gezmekte fayda var. Doğuda sizi esir alan vanilya ve kakao kokusu, batıda yerini nemin boğucu havasına bırakıyor. Madagaskar mümkün olan her şekilde duyularınıza hitap ediyor.


Başkent Antananarivo

antananarivo, madagaskar

Ada ülkesi Madagaskar’ın başkenti Antananarivo. Kısaca ‘Tana’ deniyor. Tana’da Anosy Gölü’nü ve şehri panoramik olarak görebileceğiniz manzara terasına mümkünse gün batımında çıkın. Ambohimanga Kraliyet Sarayı Ambohimanga güzel tepe anlamına geliyor. 1800’lü yıllarda ülkenin başkenti bu tepeymiş. Bu sarayın en enteresan özelliği, tüm tuğlaların limon ve yumurta akından yapılmış olması. Bu sarayın kralı davetsiz misafirlerini oturma odasında ağırlarmış. Davetsiz misafir içeri girmeden önce kral tavandaki özel bölmeye tırmanırmış ve davetsiz misafiri eşi yani kraliçe karşılarmış. Kraliçe davetsiz misafirin niyetini öğrenir ve güvenilir olduğunu düşünürse krala bir işaret gönderirmiş ve kral salona inermiş. Tana’da 1 gününüz var ise, 2001 yılında Unesco Dünya Mirası Listesi’ne giren Ambohimanga Tepe’sine 3 saatinizi ayırmalısınız.


Lemurun Anavatanı Andasibe

lemur, madagaskar, andasibe

Madagaskar’da lemurlerle içli dışlı olabileceğiniz en keyifli yerlerden biri olan Andasibe Vakona Lodge’un özel parkında rehberli orman yürüyüşleri yapın. Gündüz ve gece yapılan bu yürüyüşlerde çeşitli bukalemunlar, yılanlar, domates kurbağaları ve ateşböceklerine ek olarak bambu lemürleri, indri indri, aye aye gibi birçok lemur cinsini görebilirsiniz.


Yazlık Ev Morondava

Morondava Mozambik Kanalı’nın kenarında bir sahil kenti. Elinize vanilyalı romunuzu alıp bembeyaz kumsallarda güneşlenmek içinse biçilmiş kaftan. Bu sempatik sahil kentinde yapılacak en güzel şey bir bisiklet kiralayıp gezmek, günbatımını izlemek, Mozambik Kanalı’nda balıkçı kayığıyla gezi yapmak ve tabii ki Baobab ağaçlarını görmek.


Küçük Prensin Baobab Ağaçları

baobab, madagaskar, morodava

Madagaskar’ın Morondava şehrinin girişinde büyüleyici güzelliğiyle Baobab ağaçları karşılayacak sizi. Malagasy inancına göre tanrı önce Baobab ağaçlarını yaratmış. Ardındansa diğer canlıları. Fakat yaratılan her yeni canlıyı gören Baobab zamanla kendisinin yeryüzündeki en güzel en eşsiz canlı olduğunu düşünmeye başlanmış. Bunun üzerine Tanrı sinirlenip kibirli Baobab’ı kökünden çıkarmış ve ters yüz edip dallarını toprağın altına koymuş. O günden beri kökleri başının üstünde duran Baobab ağaçlarının hala dünyanın en güzel ağaçlarından biri olduğuna inanılıyor.


Betania Balıkçı Köyü


Madagaskarla Afrika’yı birbirinden Mozambik Kanalı ayırır. Kanalın Madagaskar tarafında ve Morondava’dan kanoyla 15 dakikada gidilebilen çok sevimli ve el değmemiş bir köy var, Betania Balıkçı Köyü. Bu köyün erkekleri, sabah erken saatlerde ve denizin yükselmesiyle beraber balığa çıkarlar. Öğleden önce geri dönen balıkçıların aileleriyse yardım için kıyıda hazır bekler. Tekneden indirilen balıklar kadınların başlarının üzerinde taşıdıkları leğenlere yüklenir ve bu balıklar Morondava’daki balık restoranlarına satılır. Geçimini balıkçılık ve ahşap tekne yapımıyla sağlayan bu köyde şuan yaklaşık 6000 kişi yaşıyor.


Madagaskar’a Ne Zaman Gidilir?

Madagaskar sıcak ve sub-tropikal iklime sahip. Kasım – Nisan ayları arası sıcak ve yağışlı, Mayıs – Ekim arası serin ve kuru bir hava hakim. Gidilmemesi gereken dönem; Ocak-Şubat-Mart ayları çünkü siklon dönemi. Her köşesi ayrı büyüleyici Madagaskar’ı gezmenin en iyi yolu yerel bir rehber eşliğinde hareket etmek.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page