top of page

MARAKEŞ'İN EN İYİ 5 RİAD'I


Fas'a bir gezi yapmayı planlıyorsanız, geleneksel bir Riad'da konaklama yapmanızı tavsiye ederiz. Riad, içi bahçeli geleneksel bir Fas evidir. Genellikle yerel halk tarafından işletilen bu misafirperver konukevleri, bir kentin medinasının (eski şehir) yakınında yer alır ve otelde kalmaktan daha otantik bir deneyim sunar. Riadların en önemli ortak özelliği, merkezde açık tavanlı büyük bir avlu olmasıdır. Avludaki bahçede genellikle bir çeşme, ağaçlar ve bitkiler olur. Riad'ların ilginç bir özelliği, içe bakacak şekilde inşa edilmiş olmalarıdır. Yani odalardaki pencereler dışarıya değil avluya açılır. Bu tasarımın iki nedeni var. Birincisi mahremiyet, ikincisi ise bu mimarinin serin havanın evlerin içine girmesine izin vermesidir.


RİAD KNİZA


18. yüzyıldan kalma geleneksel bir Fas binasında yer alan bu lüks riad’da açık yüzme havuzu, sauna ve buhar banyosunun tadını çıkarabilirsiniz. Geleneksel Fas tarzında dekore edilmiş Riad Kniza’nın tüm odalarında oyma ahşap mobilyalar ve şömine bulunmaktadır.


EL FENN


Marakeş’in rengârenk caddelerinden birinde yer alan hatta belki de sokaklarından daha renkli olan El Fenn, 28 oda ve süitin yanı sıra çatı katı terasıyla, lüksü butik konaklama konforu ile birleştiriyor.


DAR DARMA


Medine’nin merkezinde bulunan Dar Darma’nın terası panoramik Medine manzarasına sahiptir. Birbirinden farklı şekilde dekore edilmiş odaları, modern ve geleneksek Fas tasarımına sahiptir. Misafirlerine lüks bir konaklama imkanı sunan bu riad’da hamam ve buhar banyosunun tadını çıkarabilirsiniz.


LE RİAD YASMİNE


Le Riad Yasmine; otantik cazibeyi, lüksü ve çağdaş atmosferi bir araya getiren geleneksel bir riad’dır. 8 odası bulunan Riad Yasmine, medinenin ortasında yer almasına rağmen sizi karmaşadan ve telaştan koruyan zamansız bir yuva ve güvenli bir sığınak olacaktır.


RİAD LES YEUX BLEUS


Riad Les Yeux Bleus, Fas misafirperverliğini en iyi şekilde ve modernlikten vazgeçmeden yaşamak isteyenler için kapılarını açıyor. Marakeş’in kalbindeki Jemaa el Fna meydanına yürüyerek sadece 10 dakika mesafede bulunan Riad Les Yeux Bleus, her biri dekore edilmiş sekiz konforlu yatak odasına sahiptir.


4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page